Wazzzp


Bilder

Aerotech Arreaux/Rouse Tech 29mmThomas (en av sønnene i huset) har nå ferdigstilt sin Aerotech Arreaux. Den blir drevet av en kno3/sucrose-ladet Rouse Tech 29mm reloadable motor. Denne motoren vil tilsvare noe ala en "lav" F om man sammenligner med kommersielle motorbetegnelser. Raketten er i skrivende stund ikke testet. men vi kommer tilbake med rapport så snart vi har prøvd den.

12.03.06
Testoppskyting. Nydelig vær. Sol og blå himmel. Raketten ble skutt opp fra et islagt vann. Gikk utrolig høyt. Lav vintersol gjorde at vi ikke så om fallskjermen løste seg ut og hvor raketten landet. Lette litt i et grustak hvor vi antok at den landet - uten resultat. Rakettetten ansett som tapt.

18.03.06
Fikk det for meg at jeg skulle stikke en tur og se etter raketten før det kom mere snø. Utrolig flaks gjorde at jeg gikk meg rett på den etter 5 minutter. Bare finnene og bakdelen av kroppen stakk opp av snøen. Ooooops! Det tydet på at fallskjermen ikke hadde løst seg ut. Jeg begynte å grave i snøen og hadde mine anelser om hvilket syn som kom til å møte meg. Riktignok - fullstendig trekkspill! (Se bildet under)

Raketten hadde boret seg ned gjennom 15 cm snø 5 cm is og 30 cm ned i frossen grus og stein. Hadde at svare strev med å få den opp. Tror jaggu jeg brukte bortimot en halv time på og grave den opp uten å ødelegge den:-) Godt man ikke får slike objekter i hodet. Raketten var helt ubrukelig, men heldigvis fant jeg igjen motoren. Ladningen for å skyte ut fallskjerm hadde fungert. Aerotech-rakettene har et såkalt "baffle-system" som hindrer flammene å nå fallskjermen. Tror jeg legger skylda på dette samt litt for hard pakking av fallskjerm.

Man lærer av sine feil. Som regel på den harde måten. Vel vel... da er det tilbake til arbeidsbenken igjen. Det er jo tross alt dette som gjør dette til en så engasjerende hobby. Man blir liksom aldri ferdig:-) Det er bare å gå på med friskt mot og krum nakke.
Trekkspill


Design: Doghouse